månadsarkiv: oktober 2016

Utedagen

Igår hade vi en kul bildlektion utomhus. Vi samarbetade i små grupper och skapade konstverk av vad vi kunde hitta i naturen. Här är ett litet kollage av några av de färgglada konstverk 4 Ma skapade.

img_20161024_2

/ Josefine

 

”GREJ OF THE DAY”

Kunskap är coolt, kunskap är coolt, kunskap är coolt……

Nu har vi startat arbetet med ”Grej of the day”, då vi har en mikrolektion om olika företeelser, personer, platser osv. Eleverna får dagen innan en ledtråd att fundera över / diskutera om. På onsdagen sker presentationen, då barnen får börja med att tala om vad de tror att det kommer att handla om. Därefter presenterar vi fakta och bilder för att sedan avsluta med ett kort samtal kring ämnet. Eleverna har hittills fått stödord ifrån oss. Så småningom är tanken att eleverna själva ska anteckna stödord under presentationen. Dessa kommer de att samla i en egen ”Grej of the day”-bok. Hittills har vi pratat om Globen och FN. En av tankarna är att barnen sedan ska berätta hemma om vad de fått veta. Fråga dem gärna!

Birgitta & Åsa

Dagens labb och multiplikation

Idag har vi koncentrerat oss på att hitta felkällor och förbättra våra försök med hjälp av ytspänning.

img_3506

Multiplikationstabellerna

Hjälp era barn att hitta fler bra strategier till att öva multiplikationstabellen hemma. Om det är många uppgifter som är svåra, så öva på några åt gången. Vi tränar en massa i skolan också för att alla elever ska fixa tabellerna.

 

 

Öppet hus

Lördag 15 oktober, 09.30-12.00

På lördag har skolan öppet hus vilket innebär att eleverna har obligatoriska lektioner mellan 9.30-12.00. Kan man inte delta så måste en ledighetsansökan lämnas in. Som kompensation är eleverna lediga måndagen den 16 okt. Qben är då öppen för inskrivna elever.

Föräldrar, syskon och intresserade är välkomna. Fika kommer finnas till försäljning under dagen.

Väl mött!

Mentorerna i år 4!