månadsarkiv: juni 2016

Till er som följer SMK- klassblogg i år nio.

Till er som följer denna blogg i år nio.
Denna klassblogg kommer från skolstarten HT 2016 tillhöra en av våra nya fyror. För att inte få fler mail som följare måste du avregistrera dig själv genom att klicka på ”Säg upp prenumerationen”-länken i inkommande mail.
Mvh SMK

foljare

Bra att känna till om den slutliga antagningen till gymnasiet

Hej 9Ma:are!

Nu är det bara ett par dagar kvar i nian här på SMK men innan du börjar gymnasiet i höst har du ett långt och förhoppningsvis superhärligt sommarlov framför dig. Innan jag checkar ut och själv går på semester vill jag informera dig om vad som händer vid den slutliga antagningen.

Betyg och antagningsresultatet:
Betygen är nu klara och exporterade till Gymnasieantagningen.
Från den 29 juni kan du se vilken skola/program du blivit antagen till på när du återigen loggar in med ditt lösenord. Kontakta mig om du har glömt/förlagt eller tappat bort det.

Vad som händer när du blir antagen:
Du kan bara vara antagen till en utbildning! Antas du till en
utbildning så stryks alla utbildningar som du har placerat under denna i ansökan. Antas du till en utbildning som inte är ditt förstahandsval i ansökan är du reserv till de utbildningar du har placerat över detta val i din ansökan.

Svara på antagningen:
Du behöver inte svara om du har antagits till ditt förstahandsval och du önskar börja på den utbildningen i höst. Däremot ska du svara om du blivit antagen till ditt andrahandsval, tredjehandsval osv. Du måste svara senast 20 juli.

Reservantagningarna:
Den 1 augusti visas resultatet av den första reservantagningen på gyantagningen.se och på din sida.
För reservantagning nr 2 ä r sista svarsdag 3 augusti. Resultatet på denna andra reservantagning visad på gyantagningen.se och på din sida den 11 augusti.

Ytterligare frågor:
Om du har frågor kring antagningen kan du kontakta mig på anmak_s@edu.sollentuna.se eller 073 915 2404. Jag kommer arbeta t om 7 juli – därefter vänder du dig till Gymnasieantagningen Stockholms län; gyantagningen@ksl.se, 08-5800 8000. För aktuella telefontider under sommaren se gyantagningen.se

Glad sommar och Lycka till framöver!
Kram
Annette